Archief‎ > ‎NIEUWS‎ > ‎

Koppeling van Cloudwise met LVS

Geplaatst 17 feb. 2013 10:01 door Jan Kraaijenbrink   [ 31 mrt. 2013 09:45 bijgewerkt ]
  

 Cloudwise is een lms; een learning management systeem. Het is een webomgeving waarbij het voor leerkrachten makkelijk wordt gemaakt om educatieve content langs leerlijnen te leggen en de content op gestructureerde wijze aan te bieden aan leerlingen. Leerlingen hoeven maar één keer in te loggen en kunnen meteen aan de slag. Als een leerling vragen heeft , kan hij eenvoudig een 'chat' beginnen met de leerkracht die al die tijd gewoon digitaal 'over de schouders' kan meekijken. In Cloudwise kun je ondertussen ook 'schrijven' in documenten ( door middel van 'Crocodoc' kun je nu 'schrijven' in pdf-documenten ) en leerkrachten kunnen correcties ( digitale  markeerstift  of opmerkingen in de kantlijn ) aanbrengen. Als een leerling klaar is met een les, zet deze een vinkje en de leerkracht krijgt daar onmiddellijk een bericht van...enzovoorts...enzovoorts...


Maar er zijn nog wensen..... zoals bijvoorbeeld een koppeling met een LVS. Het zou mooi zijn als de leerlijnen die gevolgd worden , automatisch te zien zijn in het LVS. Of andersom: als in het LVS leerlijnen worden vastgeknoopt aan klassen en leerlingen ( arrangementen ) hoeft de leerkracht die niet meer opnieuw in te voeren. Dan kan de leerkracht meteen aan de slag om de educontent er aan vast te maken. 

Op dit moment kan dat nog niet. Maar er wordt wel aan gewerkt. De makers van Cloudwise ( G-company ) hebben gesprekken met de sterk in opkomst zijnde Parnassys ( PO , SO-VSO ) en SOM (VO). Deze LVS-en zijn beide 'webbased' en werken ook volgens de principes van cloudcomputing ( zij het met servers in eigen beheer die gewoon in Nederland staan ). Via een zgn. 'API' ( een webapplicatie die tussen meerdere systemen data kan uitlezen en invoeren ) kunnen koppelingen worden gemaakt waardoor data 'automatisch' beschikbaar kan zijn in meerdere systemen. Het hoeft niet beperkt te blijven tot alleen leerlijnen. Voor een LVS zijn vooral toetsen en testen ( zoals bv CITO en PTA-programma )  belangrijk dus als die al in de  leeromgeving staan, scheelt dat ook weer administratietijd om niet alles handmatig in te hoeven voeren. 

Nogmaals: de koppeling is nog niet gemaakt. Maar als de API gereed is, is dat weer een grote stap in de richting van een volwaardige ELO. Cloudschool volgt de ontwikkelingen op de voet. 

Comments