Archief‎ > ‎NIEUWS‎ > ‎

Google+ nu ook voor het onderwijs!

Geplaatst 16 mrt. 2013 14:51 door Jan Kraaijenbrink   [ 30 mrt. 2013 00:56 bijgewerkt ]

64-Google+-Marketing-and-Branding-Tips-InfographicEindelijk, al vanaf de eerste aankondiging van Google+ verwachtten wij dat het ook voor het onderwijs beschikbaar zou worden gemaakt. Dat gebeurde ook: eerst voor het hoger onderwijs en nu ook voor het voortgezet onderwijs. De enige voorwaarde die blijft, is de leeftijdgrens van minimaal 13 jaar.

Je hebt er vast al eens iets over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? Google+ is de sociale laag die steeds meer wordt geïntegreerd met alle Google producten. Het heeft zeker overeenkomsten met Facebook (oa. de mogelijkheid tot het posten van berichten), maar het mooie is dat het is gekoppeld aan je Google Apps domein. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een bepaalde post alleen te delen met accounts binnen het domein.

 De google+ functionaliteit kan gekoppeld worden aan de  ELO Cloudwise, maar voor scholen zijn er tal van mogelijkheden om google+ in te zetten. Het houden van hangouts, het broadcasten van lessen, samenwerken in documenten tijdens een videoconference, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden op te noemen. De volgende presentatie (Engelstalig) geeft je vast wel ideeen.

Nog niet “op google+”? Neem gerust eens een kijkje!

Comments