Archief‎ > ‎NIEUWS‎ > ‎

Doorbraak voor Cloudwise?

Geplaatst 25 okt. 2012 12:28 door Jan Kraaijenbrink   [ 26 okt. 2012 15:03 bijgewerkt ]
Cloudwise als studieplan ( lms: learning management system ) is nu volwassen genoeg om door meer scholen te worden gebruikt.

Hierbij een blog van Ewoud Verbakel over zijn ervaringen met Cloudwise:


Onlangs zijn er nieuwe functies toegevoegd aan Cloudwise ; in deze presentatie wordt een en ander uitgelegd. 

Al met al kan Cloudwise nu doorbreken. In eerst instantie gemaakt voor gebruik in VO en VSO....ook voor PO en SO ( 4-12 jarigen) is het zeer geschikt.
Er wordt nu gewerkt aan een speciale 'knop' voor leerkrachten waarbij de structuur van leerlijnen ( met o.a. lesdoelen, periodeplannen, jaardoelen ) overzichtelijk worden gemaakt en tegelijk een app voor het arrangeren van lesmateriaal. Zo wordt het nog overzichtelijker voor zowel leerling als leerkracht ( / intern begeleider) . 

De 'community' van Cloudwise krijgt een volledig werkende versie van Cloudwise tot haar beschikking. Aanvankelijk nog 'leeg' maar allengs zal het worden gevuld met open leermateriaal voor alle vakken van het PO en SO. Het digitale platform van Cloudschool is nog niet klaar; de verwachting is dat deze nog voor het einde van 2012 opgeleverd zal worden. Het is gratis maar inloggen met een account van Cloudschool is wel een vereiste. 
Comments