Archief‎ > ‎NIEUWS‎ > ‎

Onderwijs-coöperatie 7XS kiest voor Cloudschool

Geplaatst 12 okt. 2012 14:17 door Jan Kraaijenbrink   [ 24 okt. 2012 11:03 bijgewerkt ]
Cloudschool is toe aan de volgende fase....scholen die de principes van cloudschool ondersteunen organiseren zich om met elkaar méér te bereiken dan wanneer ze 'ieder voor zich' het wiel gaan uitvinden. De voordelen van cloudcomputing zijn juist in deze tijden van bezuinigingen evident en helemaal als er ook nog een digitale leeromgeving aan wordt gekoppeld.   Door samen te werken worden de voordelen van schaalvergroting nog duidelijker. En tegelijk biedt het mogelijkheden om kleinschalig te blijven en maatwerk te leveren naar de verschillen per school. 
Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking van 7 mytylscholen ( scholen voor lichamelijk gehandicapte kindern ). Dit is een coöperatie van speciaal ondewijs om ICT, kennis en communicatie op een hoger plan te tillen. 
Kennis vergroten, borgen en delen gaat zo veel beter met ICT.  Cloudschool is gevraagd om een digitaal platform te bieden voor professionals en cloudwise te helpen implementeren op de scholen. En uiteraard zeggen we daar geen nee tegen.  De verwachting is dat nog voor het einde van 2012 het digitale platform openbaar zal zijn.  Waarom openbaar?  Omdat het speciaal onderwijs de sleutel tot passend onderwijs bezit; alle kennis over onderwijs aan kinderen met Special Needs mag nooit verborgen blijven voor het reguliere onderwijs.  
Comments