Archief‎ > ‎NIEUWS‎ > ‎

Chromebooks: bij uitstek geschikt voor het onderwijs

Geplaatst 26 dec. 2012 09:28 door Jan Kraaijenbrink   [ 6 feb. 2013 11:36 bijgewerkt ]
Chromebooks bestaan al een tijdje, maar tot dusver waren ze eigenlijk te duur voor scholen om massaal over te stappen van laptops naar chromebooks. Daar lijkt nu verandering in te komen. Maar voor we verder gaan: wat zijn Chromebooks? En: wat betekenen ze voor het onderwijs? 

Een informatief filmpje ( Youtube; Engelstalig ) : http://www.youtube.com/watch?v=mSbZQNJwPuI

Zowel Samsung als Acer komen nu met nieuwe modellen die veel meer bieden voor minder geld. Officieel zouden ze nu ook in Nederland in de winkels moeten liggen, maar het succes in VS en UK is zo groot dat de productie de vraag niet kan bijbenen. Cloudschool heeft sinds kort wel enkele exemplaren in huis om uit te proberen in de digitale leeromgeving van Cloudwise. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Het werkt snel en makkelijk en rekent af met vele problemen die we nog wel tegenkomen met andere devices zoals laptops en tablets. Als we het echt goed willen testen hebben we eerst meer chromebooks nodig om het bij een grotere groep van leerlingen uit te proberen. Cloudschool heeft echter geen 'eigen geld' en daarom zoeken we nog sponsors.  

Wie Chromebooks wil aanschaffen voor het onderwijs, raden we aan om contact met ons op te nemen. Het is makkelijker en goedkoper om gezamenlijk in te kopen via import uit Amerika of Engeland. Afhankelijk van het model moet je dan denken aan een bedrag tussen 300 en 400€. 
Sponsors of afnemers van chromebooks kunnen een bericht sturen aan chromebook@cloudschool.nu


Comments