Archief‎ > ‎NIEUWS‎ > ‎

010 en 020 werken aan structuur voor educatieve content

Geplaatst 12 okt. 2012 14:39 door Jan Kraaijenbrink   [ 26 okt. 2012 15:15 bijgewerkt ]
Stichting Orion , 13 scholen voor speciaal onderwijs in Amsterdam gaan samen met de bedenkers van Cloudschool ( mytylschool De Brug in Rotterdam) aan de slag om met de techniek van Cloudwise ( ontwikkeld door G-company ) content in te bouwen.
Daarbij worden de CED-leerlijnen en het 4D-model voor opbrengstgericht onderwijs als structuur gebruikt. Een en ander is besproken met G-company: Cloudwise neemt deze structuur over waardoor het nog makkelijker wordt voor scholen om hun eigen content op de juiste plek in de digitale leeromgeving van Cloudwise te plaatsen. 
Hoewel alle scholen van stg Orion en mytylschool De Brug speciaal onderwijs bieden is de structuur van leerlijnen en leerstandaarden (normering van leerniveau's) ook zeer geschikt voor het regulier onderwijs in zowel PO als VO. De meeste leerkrachten in het reguliere onderwijs verlaten zich op de structuur van methodes...maar onderhuids liggen daar de zelfde leerlijnen en leerniveau's onder. Als steeds meer zorgleerlingen in het gewone onderwijs 'maatwerk' moet worden geboden zullen leerkrachten steeds meer behoefte hebben om met leerdoelen te werken en minder met 'hoofdstukken' van de methodes.


 

Comments